Κορωνοϊός – Εμβόλιο Moderna: Πόσα αντισώματα έχουν όσοι εμβολιάστηκαν με αυτό το σκεύασμα

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Επιστημονική μελέτη έδειξε πόσο αποτελεσματικό είναι το συγκεκριμένο εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός – Εμβόλιο Moderna: Επιστημονική μελέτη στην Αμερική έδειξε πόσο το εμβόλιο της Moderna, είναι αποτελεσματικό ενάντια στον κορωνοϊό.

Ένας καλός δείκτης για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα, είναι τα επίπεδα των αντισωμάτων που δημιουργεί, σε όσους τους χορηγείται.

Οι επιστήμονες και οι ρυθμιστικές-εποπτικές αρχές χρησιμοποιούν εικονικό εμβόλιο (πλασίμπο) σε κλινικές δοκιμές, για να διαπιστώσουν, κατά πόσο ένα νέο εμβόλιο «δουλεύει».

Όμως, όπως δείχνει η νέα μελέτη από επιστήμονες του Κέντρου Ερευνών Φρεντ Χάτσινσον, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ και την εταιρεία Moderna, ο αριθμός των αντισωμάτων είναι επίσης μία ασφαλής ένδειξη αν κάποιο εμβόλιο έχει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.

Η μελέτη από δοκιμή σε 30.000 άτομα, που δεν δημοσιεύτηκε ακόμα σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανακάλυψε ότι το εμβόλιο της Moderna είναι πιο αποτελεσματικό σε όσα άτομα έχουν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων.

Οι συγκεκριμένοι εμβολιασμένοι είναι πιο δύσκολο, να νοσήσουν από τον κορωνοϊό. Η εύρεση ενός υποκατάστατου αξιόπιστου δείκτη αποτελεσματικότητας των εμβολίων αναμένεται να κάνει πιο γρήγορη την έγκριση των εμβολίων στο μέλλον.

Χωρίς να χρειάζεται να γίνονται δαπανηρές δοκιμές, ελεγχόμενες με πλασίμπο, σύμφωνα με τον ερευνητή δρα Πίτερ Γκίλμπερτ του Ινστιτούτου Fred Hutchinson.

Πηγή: sportime.gr

Προηγούμενο άρθρο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προστατεύσαμε χιλιάδες ανθρώπους – Οι ευθύνες θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Έρχονται τα εισπνεόμενα εμβόλια – Τί έχουν δείξει οι έρευνες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar