Κορωνοϊός: Το εμβόλιο της CureVac προκάλεσε ανοσολογική απόκριση στις δοκιμές της Φάσης 1

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Το πειραματικό εμβόλιο της CureVac κατά της Covid-19 προκάλεσε ανοσολογική απόκριση σε ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα αυτή η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, γεγονός που την θέτει σε πορεία για να αρχίσει φέτος μαζικά τεστ καθώς θερμαίνεται η κούρσα για τον τερματισμό της πανδημίας.

«Έχουμε ενθαρρυνθεί πολύ από τα προσωρινά δεδομένα της Φάσης 1», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φραντς-Βέρνερ Χάας.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας χρησιμοποιεί την προσέγγιση του αποκαλούμενου αγγελιοφόρου RNA (mRNA), όπως και η Moderna και η BioNTech και ο εταίρος της, η Pfizer, αν και αυτοί άρχισαν μαζικά τεστ σε ανθρώπους στα τέλη Ιουλίου.

Η CureVac ανακοίνωσε πως το πιθανό εμβόλιό της, γνωστό ως CVnCoV, είναι γενικά καλά ανεκτό και τα αποτελέσματα των δοκιμών στηρίζουν τα σχέδια της εταιρείας να αρχίσει πριν από το τέλος του χρόνου το τελικό στάδιο των δοκιμών με 30.000 συμμετέχοντες.

Η CureVac –που υποστηρίζεται από τον γερμανό επενδυτή στη βιοτεχνολογία Ντίτμαρ Χοπ, το Ίδρυμα Γκέιτς και την GlaxoSmithKline– ανακοίνωσε πως εθελοντές ανέπτυξαν ένα επίπεδο αντισωμάτων ανάλογο με εκείνο που ανέπτυξαν άνθρωποι οι οποίοι ανέρρωσαν από σοβαρό κρούσμα Covid-19.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ, capital.gr

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Στο μικροσκόπιο η Αττική – Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

Επόμενο άρθρο

Νέοι Αισθητήρες Εντοπισμού Παράνομης Στάθμευσης Σε Ράμπες ΑμεΑ Στην Ηλιούπολη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar