«Κραυγή αγωνίας» από γονείς παιδιών ΑμεΑ: Παραχωρούν σχολικές τάξεις με σκαλιά, χωρίς ράμπες

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στο σχολείο φοιτούν 87 παιδιά με ειδικές ανάγκες και σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Αλεξάνδρα Σεβαστάκη Ταγκαλάκη το 1/3 χρησιμοποιεί αμαξίδιο – Εκτός από τις τρεις αίθουσες που είναι σε όροφο, δόθηκε στα ΑμεΑ ένα αμφιθέατρο στο οποίο υπάρχουν σκαλιά

Κραυγή αγωνίας από γονείς παιδιών ΑμεΑ στο Αιγάλεω. Στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζεται το ειδικό σχολείο, γονείς καταγγέλλουν πως δεν υπάρχουν ράμπες αναπήρων και παρά τις εκκλήσεις στις αρμόδιες Αρχές δεν έχουν γίνει εργασίες. Τα παιδιά με κινητικά προβλήματα «μπορούν να ανέβουν μόνο με ιπτάμενο αμαξίδιο» στις αίθουσες, λέει η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Αλεξάνδρα Σεβαστάκη Ταγκαλάκη.

Στο σχολείο φοιτούν 87 παιδιά με ειδικές ανάγκες και σύμφωνα με την κυρία Ταγκαλάκη το 1/3 χρησιμοποιεί αμαξίδιο. Μάλιστα, εκτός από τις τρεις αίθουσες που είναι σε όροφο, δόθηκε στα ΑμεΑ ένα αμφιθέατρο στο οποίο υπάρχουν σκαλιά και είναι δύσκολη η πρόσβαση, καταγγέλλει η κυρία Ταγκαλάκη. «Τα παιδιά έχουν ξεσπάσματα και δεν υπάρχει κάποια αίθουσα να απομονωθούν», σημείωσε μιλώντας στο OPEN.

«Μιλάμε για ένα σχολείο που είναι μοναδικό στο είδος του. Δέχεται παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες. Αυτό το σχολείο που θα έπρεπε να είναι στολίδι και έρχονται παιδιά από όλη την Αττική, έχει τρομακτικές ελλείψεις. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 21 τμήματα σε 11 αίθουσες εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται σε όροφο και δεν υπάρχει ράμπα ή αναβατόριο. Μπορούν να ανέβουν μόνο με ιπτάμενο αμαξίδιο. Η διεύθυνση του σχολείου προσπαθεί να έρθει ο Δήμος για να φτιάξει τη ράμπα. Εχουν σταλεί πάρα πολλές επιστολές, έχει κάνει επιτόπια έρευνα η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος και δεν έχει απαντήσει καν στις επιστολές μας. Εχουμε ζητήσει συνάντηση και δεν είχαμε καμία απάντηση, προσπαθήσαμε μέσω επιστολών, email, ακόμα και γνωστών για να έρθουμε σε επαφή με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Παιδείας αλλά μας περιφρονεί, είναι θέμα εμπαιγμού», είπε η κυρία Ταγκαλάκη.

Η κυρία Ελένη είναι μητέρα παιδιού που φοιτά στο σχολείο και υποστηρίζει πως δόθηκαν αίθουσες χωρίς σκαλιά σε παιδιά χωρίς κινητικά προβλήματα και αίθουσες με σκαλιά σε ΑμεΑ. «Πιστεύουμε πως μας κοροϊδεύουν. Τα παιδιά μας έχουν πολλά προβλήματα, νοητική στέρηση, κινητικά προβλήματα, σπάνια σύνδρομα. Ακόμα και στην αυλή υπάρχουν κακοτεχνίες», αναφέρει.

Πηγή: irafina.gr

Προηγούμενο άρθρο

Οι άνθρωποι με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου έχουν μικρότερη ποικιλία βακτηρίων στο έντερό τους

Επόμενο άρθρο

«Γεννιέται» Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα στην Αγιά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar