Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό: Προσωπικός βοηθός ΑμεΑ για όλους! (βίντεο)

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Εσείς πιστεύετε  πώς τα άτομα με αυτισμό και νοητική υστέρηση ΔΕΝ χρειάζονται προσωπικό βοηθό;
Στο βίντεο που ακολουθεί  συμμετέχει ο σύλλογός μας. Τί ζητάμε;

Η πολιτεία αποφάσισε  πιλοτικά να εφαρμόσει σε, συγκεκριμένες  Περιφέρειες, το θεσμό του προσωπικού βοηθού, για  συγκεκριμένες αναπηρίες και όχι για όλες. Ο προσωπικός βοηθός θα είναι το άτομο που θα επιλέξει η οικογένεια ή το ίδιο το άτομο με αναπηρία να τον βοηθά κάποιες ώρες την ημέρα ώστε να διευκολυνθεί η ζωή του αλλά και η ζωή της οικογένειάς του!  Εξαιρετικός θεσμός! Επιτέλους γινόμαστε πολιτισμένο κράτος!

ΌΜΩΣ , δυστυχώς  ΚΑΙ  το θεσμό αυτό, έχει εξαιρεθεί ο αυτισμός και η νοητική υστέρηση και μάλιστα δε τέθηκαν καν ως κατηγορία αναπηρίας (όπως και πολλές άλλες κατηγορίες αναπηριών και ψυχικών διαταραχών), στο τραπέζι των διαβουλεύσεων!

Ο σύλλογός μας πάντα θα προασπίζει τα δικαιώματα των παιδιών μας και των οικογενειών  τους. Βοηθήστε μας κι εσείς! Δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Κοινοποιήστε το! Συζητήστε το στις παρέες! Βοηθήστε να ανοίξουμε τα αυτιά που έχουν κλείσει αυτή τη στιγμή στις ανάγκες των αυτιστικών ενηλίκων, των ατόμων με νοητική υστέρηση, των οικογενειών τους αλλά και όλων των ατόμων με αναπηρίες που έχουν απόλυτη ανάγκη αυτό τον θεσμό!   .

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα σωματεία, συλλογικότητες και διαδικτυακές ομάδες ΑμεΑ, από όλη την Ελλάδα, που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και της πολιτείας! Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας όλοι μαζί για τα παιδιά μας γιατί εμείς είμαστε οι φωνές τους!

Σας ευχαριστούμε  από καρδιάς 

Με εκτίμηση, 

Το ΔΣ του συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό

Πηγή: verianet.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Συγκλονιστική μαρτυρία πρώην ασθενή με κορωνοϊό: Ήμουν διασωληνωμένος για 14 ημέρες, κόλλησα τον πατέρα μου και πέθανε

Επόμενο άρθρο

Σε χρόνο ρεκόρ τέθηκε σε λειτουργία η κατασκήνωση ΑμεΑ στην Ολυμπιάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar