Μετά το καλό, μας περιμένει το καλύτερο

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

«Όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει.

Εκείνος που θα παλέψει με τον κόσμο

Και θα θελήσει να αντέξει στις αναποδιές

Θα πρέπει να αποφασίσει πως δεν θα αποθαρρυνθεί,

Γιατί η αποφασιστικότητα είναι η μητέρα της δύναμης της ψυχής

Και οδηγεί στην απελευθέρωσή μας» Σάμουελ Πάλμερ

Όταν έψαχνα να νοικιάσω ένα γραφείο, βρήκα ένα ωραίο διαμέρισμα με λογικό νοίκι.

Είπα στο μεσίτη ότι θα το έπιανα, αλλά επειδή δεν είχα νέα του, μετά από μερικές μέρες του τηλεφώνησα για να του θυμίσω ότι έπρεπε να υπογράψουμε το συμβόλαιο.

Με διαβεβαίωσε ότι όλα ήταν εντάξει και να μην ανησυχώ. Πέρασε άλλη μια εβομάδα και όταν ξανατηλεφώνησα πήρα την ίδια απάντηση. Τελικά, λίγες μέρες μετά, του είπα πως δεν μπορούσα να περιμένω άλλο. Με πληροφόρησε ντροπιασμένος ότι ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε να το νοικιάσει σε μένα. Είχε ρίξει μια ματιά στα βιβλία μου και δεν του άρεσε η φιλοσοφία μου. Ένιωσα προσβεβλημένος. «Αυτά είναι διακρίσεις!» φώναξα.

Ο μεσίτης προσπάθησε να υπερασπιστεί τη θέση μου απέναντι στον ιδιοκτήτη, αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Το μυαλό μου γύριζε σαν τρελό από το θυμό μου για το γεγονός ότι είχα εξαπατηθεί και θιγεί με τόσο ελεεινό τρόπο. Στο μεταξύ όμως μια εσωτερική φωνή μου έλεγε: «Δεν υπάρχει λόγος να ταράζεσαι. Τελικά όλα λειτουργούν για το καλό μας».

Καθώς γύριζα στο σπίτι μου με το αυτοκίνητο, αποφάσισα να πάρω ένα γραφικό δρομάκι, όπου είδα στην πρόσοψη ενός κτιρίου μια μεγάλη πινακίδα που έλεγε «Ενοικιάζεται».

Η σπιτονοικοκυρά ήταν μια θαυμάσια γυναίκα, που έκανε μαθήματα τάι-τσι. Ο χώρος ήταν μεγάλος, πανέμορφος, οικονομικός, με κήπο γύρω του, και απείχε μόλις λίγα λεπτά από το σπίτι μου. Ήταν από κάθε άποψη πολύ καλύτερος από εκείνον που είχα χάσει. Τον νοίκιασα και….από τότε ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Τίποτα δε χάνουμε και τίποτα δε φεύγει μακριά μας, εκτός κι αν υπάρχει κάτι καλύτερο που να μας περιμένει. Συνήθισε να το θυμάσαι αυτό και τότε η πικρία θα πετάξει μακριά για πάντα.

«Βοήθησέ με να εμπιστεύομαι πως πίσω από αυτό που καταλαβαίνω
Λειτουργεί πάντα για το καλό μου η σοφία Σου».

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen «Μια βαθιά ανάσα ζωής» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

ΠΗΓΗ: enallaktikiagenda.gr

Προηγούμενο άρθρο

Πατήρ Αντώνιος: Βραβεύτηκε στη Χάγη για τη δράση της «Κιβωτού του Κόσμου»

Επόμενο άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολιομυελίτιδας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar