Μιχαηλίδου: Δουλειά από το σπίτι για πολύτεκνες μητέρες και ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Από το σπίτι τους θα μπορούν πλέον να εργάζονται πολύτεκνες μητέρες  και ΑμεΑ (άτομα με αναπηρία). Το υπουργείο Εργασίας θα εκπαιδεύσει ψηφιακά όσους το επιθυμούν, ώστε να μυηθούν στα μυστικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η υφυπουργός εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε αποκλειστικά στο Star για τα προγράμματα που θα ξεκινήσουν σύντομα.

Ο πιο δυναμικός κλάδος, με 14% αύξηση θέσεων εργασίας μέσα στην κρίση, ήταν ο κλάδος σχετικός με υπολογιστές. Αυτό σκέφτηκαν στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΟΑΕΔ κι αποφάσισαν να… «εκπαιδεύσουν» πολύτεκνες γυναίκες και ΑμεΑ , ώστε στην πορεία να μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι τους… 

«Κοιτάμε πώς σε δύο ομάδες, ΑμεΑ και πολύτεκνες μητέρες με περιορισμένη κινητικότητα μπορούμε να βοηθήσουμε με ψηφιακή κατάρτιση να καταρτιστούν και να μπορέσουν εξ αποστάσεως να εργαστούν και να συνδράμουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό» δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.  

https://www.star.gr/eidiseis/politiki/476614/doyleia-apo-to-spiti-gia-polyteknes-mhteres-kai-amea

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑμεΑ

Το Υπουργείο Εργασίας θα «τρέξει» τα προγράμματα ψηφιακής κατάρτισης το καλοκαίρι του 2020. 

«Σε πολλές περιπτώσεις όταν έχεις πχ τέσσερα παιδιά, το κόστος του να πας στην αγορά εργασίας είναι μεγάλο. Αλλά και απόφαση της ίδιας της μητέρας να είναι, να κάτσει σπίτι, εμείς θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να την βοηθήσουμε» επισημαίνει επίσης η υφυπουργός Εργασίας.   

Στη χώρα μας καταγράφονται 220.000 πολύτεκνες οικογένειες, το 12% του πληθυσμού δηλαδή ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Από αυτές οι μισές είναι άνεργες. Κι όλα αυτά τη στιγμή που το δημογραφικό πρόβλημα επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα . Το 50% του συνολικού πληθυσμού της χώρας πλέον δεν τεκνοποιεί. 

Πηγή: star.gr/ Κατερίνα Τσαμούρη

Προηγούμενο άρθρο

Η εξομολόγηση του Νίκου Κουρή: «Έχω ένα πρόβλημα υγείας, θα το πω τώρα για πρώτη φορά…»

Επόμενο άρθρο

Ηράκλειο: Βελτιώνουν την προσβασιμότητα με νέες ράμπες για ΑΜεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar