Οδηγός λεωφορείου σε άτομο ΑμεΑ: «Να μην βγαίνεις μόνο σου έξω αφού δεν μπορείς» – Βίντεο καταγγελία

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Καταδίκασαν την προσβλητική συμπεριφορά του οδηγού ΟΑΣΑ και ΟΣΥ – Στο πειθαρχικό ο οδηγός.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίνετο που ανέβασε ο χρήστης kapten_amearika στο TikTok, στο οποίο καταγγέλει «μισαναπηρική» συμπερισφορά από οδηγού αστικού λεοφορείου. 

Ο kapten_amearika είναι ΑμεΑ και κινείται με αμαξίδιο. Ένα απόγευμα αποφάσισε να πάρει ένα λεωφορείο για να πάει για καφέ με τους φίλους του και το τίμημα ήταν «εξευτελισμός», όπως δηλώνει. 

https://www.tiktok.com/@kapten_amearika/video/7281653802652978465

Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε, φαίνεται να πλησιάζει με το αναπηρικό του αμαξίδιο στην πόρτα του λεωφορείου όπου η ράμπα δεν λειτουργεί.

Σε ερώτησή του για τη ράμπα, ακούγεται ο οδηγός να του απαντά με αγένεια: «Δεν έχεις βοηθό ρε; Άσε θα σε βοηθήσω εγώ».

Στη συνέχεια ο νεαρός στο αμαξίδιο του λέει «όχι, βγαίνω μόνος μου έξω» και τότε ο οδηγός του λεωφορείου ακούγεται να λέει: «Γιατί; Γιατί πας έξω; Να μην βγαίνεις αφού δεν μπορείς».

Ο οδηγός στη συνέχεια κατεβαίνει να τον βοηθήσει και φού τον βάλει μέσα στο λεωφορείο, συνεχίζει λέγοντάς του «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όχι όλα στην τσέπη».

Το άτομο στο αναπηρικό αμαξίδιο του απαντά ότι αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωσή του και τότε ακούγεται ξανά ο οδηγός να του λέει «γιατί εσύ τι είσαι;».

Σύμφωνα με τον ίδιο που ανάρτησε το βίντεο στο Tik Tok αυτή είναι η δεύτερη φορά που παίρνει λεωφορείο στην Ελλάδα.

«Έχω αποκρύψει τον οδηγό και το δρομολόγιο, επειδή ο σκοπός του βίντεο είναι να αναδείξει ένα συστημικό πρόβλημα, και όχι να στοχοποιήσει έναν οδηγό» αναφέρει ο ίδιος στο βίντεό του.

Στο πειθαρχικό ο οδηγός 

Με ανακοίνωσή τους ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καταδικάζουν κάθε προσβλητική συμπεριφορά των οδηγών απέναντι σε κάθε επιβάτη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ λαμβάνοντας γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού.

Ενεργοποιήθηκαν ήδη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του εν λόγω υπαλλήλου, προκειμένου να κληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών(η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις».

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο άρθρο

Φθιώτιδα: ΑμεΑ έπεσε με το αναπηρικό του αμαξίδιο σε λιμάνι – Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Επόμενο άρθρο

Τεστ αίματος και νέες θεραπείες για τον καρκίνο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar