Παράρτημα ΑμεΑ στο Διδυμότειχο – Πάνω από 5000 τα άτομα με αναπηρία στο νομό (ηχητικό)

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η ίδρυση παραρτημάτων του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Έβρου βρίσκει έδαφος και στο Διδυμότειχο με την δημιουργία παραρτήματος σε αυτό.

Την επιτακτική αυτή ανάγκη ανέλαβε να φέρει εις πέρας μια τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον εκπρόσωπο των Εθελοντών Ενεργών Πολιτών, δικηγόρο Παναγιώτη Φυδανάκη τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή ΑμεΑ Ανδρέα Μομτζο και τον δικηγόρο Παρασκευά Τσιολακίδη.

Πριν από 10 χρόνια είχε συσταθεί ο Σύλλογος ΑμεΑ Ορεστιάδας τονίζει στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Κώστας Ευθυμιάδης «είχαμε στείλει επανειλημμένα επιστολή στους δήμους χωρίς καμία ανταπόκριση. Τώρα πήραμε την πρωτοβουλία να το ξεκινήσουμε διότι θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με όλα τα άτομα που έχουν αναπηρία ιδιαίτερα στον Ορεινό Όγκο. Εκεί δυστυχώς επικρατεί μια νοοτροπία να μην φανερώνουν τα άτομα που έχουν αναπηρία. Εμείς όμως θέλουμε να τους βγάλουμε έξω Να δουν τον ήλιο. Να μην ντρέπονται Θέλουμε να τους πλησιάσουμε. Δυστυχώς πάρα πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα τους».

Ο κ Ευθυμιάδης διευκρίνισε ότι θα πλησιάσουν τα άτομα που έχουν κάθε είδους αναπηρία διότι πιστεύει ακράδαντα ότι τα άτομα με αναπηρία στον Έβρο δεν είναι 1500 όσα και τα μέλη του Συλλόγου σήμερα. Θεωρεί ότι με το άνοιγμα που γίνεται μέσω των παραρτημάτων τα άτομα αυτά θα ξεπεράσουν τα 5000 στο νομό.

Κάθε δράση του συλλόγου στηρίζεται στην καλή θέληση ορισμένων από τα μέλη να συνδράμουν οικονομικά μέσω της συνδρομής στο Σύλλογο που τιμάται στα 10 εύρω άλλα και μέσω των εκδηλώσεων και του εθελοντών που προσφέρουν.

«Δεν μας επιχορηγεί κανείς τονίζει. Ζητάμε επανειλημμένα την αυτοχρηματοδότηση να κρατείται ένα ποσό από τα άτομα με αναπηρία η από το προνιακο επίδομα. Το διεκδικούμε εδώ και 10 χρόνια».

Ήδη προγραμματίσθηκαν συναντήσεις τόσο με τον δήμαρχο για την εξεύρεση στέγης του Συλλόγου που φαίνεται όπως θα είναι αίθουσα στα γραφεία του δήμου άλλα και με τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου για την δρομολόγηση μιας συνεργασίας μεταξύ τους .

Πηγή: ertnews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Candida Auris: Τέσσερις θάνατοι στη Πάτρα από τον φονικό μύκητα – Οι οδηγίες και τα «καμπανάκια» από τον ΕΟΔΥ

Επόμενο άρθρο

Μιχαηλίδου: Συνεχίζουμε να μεταρρυθμίζουμε τα ιδρύματα για παιδιά, ΑμεΑ και ηλικιωμένους

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar