Πάτρα: Έναρξη λειτουργίας του γραφείου ΑμεΑ του ΚΟΔΗΠ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στην ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης ΑμεΑ  προχώρησε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Πρόκειται για μια καινοτόμο  δράση, η οποία θα δώσει νέες διεξόδους σε μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας λειτουργώντας ως κέντρο πληροφόρησης και παραπομπής σε αρμόδια όργανα, φορείς και υπηρεσίες.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών τίθεται σε λειτουργία, το επόμενο διάστημα, μια πρωτοποριακή διαδικτυακή  πλατφόρμα καταγραφής ΑμεΑ μέσω συλλόγων, κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου αλλά και με δυνατότητα αυτό- εγγραφής (SAFEAMEA) με σκοπό να ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Με νέα ανακοίνωση θα διευκρινίζονται οι διαδικασίες καταχώρησης-καταγραφής.

Επιπροσθέτως θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία(ΑμεΑ), όπου θα παρέχεται δωρεάν μετακίνηση με ειδικό όχημα, σε όσους δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα συμβατικά οχήματα των αστικών συγκοινωνιών και θα αφορά μετακινήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η δράση αυτή βρίσκεται σε επίπεδο προγραμματισμού, ανάδειξης, διερεύνησης των αναγκών.

Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρία αρχίζει την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στην «Αγορά Αργύρη». Οι δημότες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση kodip.grafeioamea@gmail.com και στο τηλέφωνο 2610433210 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Προηγούμενο άρθρο

Γώγος: Υπάρχει πρόβλημα με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη -Φόβος ότι δεν την «πιάνουν» τα εμβόλια

Επόμενο άρθρο

Τα πλεονεκτήματα του εμβολίου της Johnson & Johnson που περιμένει και η Ελλάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar