Πρόσθετες παρεμβάσεις για ΑμεΑ που έπληξε ο «Ιανός» ζητάει η Ε.Σ.ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό αλλά και σε αρκετούς υπουργούς, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), ζητώντας την παρέμβασή τους για τη στήριξη των ΑμεΑ που έπληξε ο «Ιανός».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Συνομοσπονδία:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η ΕΣΑμεΑ, αφουγκραζόμενη το δράμα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από τη θεομηνία του Ιανού, ζητά την προσωπική σας παρέμβαση για την άμεση στήριξη και προστασία τους.

Είναι γεγονός ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, είναι οι πρώτοι που θίγονται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως φυσικές καταστροφές, σεισμούς, πλημμύρες λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων κ.α.
Αναμένουμε ειδικά και πρόσθετα μέτρα στήριξης για τις οικογένειες που έχουν μέλη άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, όπως άλλωστε υπαγορεύεται στο άρθρο 11 «Καταστάσεις κινδύνου και ανθρωπιστικών κρίσεων» της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, την οποία η χώρα μας μαζί με το προαιρετικό πρωτόκολλό της επικύρωσε με τον Ν.4074/2012.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Τα Κράτη Μέρη λαμβάνουν, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους από το διεθνές δίκαιο, όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την προστασία και την ασφάλεια των ΑμεΑ σε καταστάσεις κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων καταστάσεων ένοπλης σύρραξης, ανθρωπιστικών κρίσεων και την εμφάνιση φυσικών καταστροφών».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής και τις προτάσεις της ΕΣΑμεΑ

Πηγή: www.ert.gr/

Προηγούμενο άρθρο

«Εικόνες Ψυχής»: Εικαστική παρέμβαση εικόνας και λόγου αφιερωμένη στις ψυχικές ασθένειες

Επόμενο άρθρο

Έτσι έσβησαν οι 2 πιο θανατηφόροι ιοί χωρίς εμβόλιο – Δείχνουν πώς θα τελειώσει ο κορωνοϊός…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar