Προτάσεις για κοινές δράσεις μεταξύ ΤΟΜΥ και Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ενημερωτική συνάντηση με την κοινωνική λειτουργό της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ν.Ιωνίας (ΤΟΜΥ) κα Περδική Βασιλική, πραγματοποίησε, στο πλαίσιο δικτύωσης με άλλους φορείς και υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, κα Λαδέρη Βασιλική.
Κατά την συνάντηση δικτύωσης, η κοινωνική λειτουργός της ΤΟΜΥ Ν.Ιωνίας κα Περδίκη ανέλυσε θέματα που αφορούσαν την διαδικασία ένταξης των πολιτών και τις παροχές που καλύπτονται στους δικαιούχους μέσω τους ασφαλιστικού τους φορέα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε ως προς τους περιορισμούς και τα εμπόδια που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα στελέχη και των δυο φορέων λόγω της πανδημίας. Στην προσπάθεια διαχείρισης των εν λόγω δυσκολιών, τέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για κοινές δράσεις προς όφελος και προστασία της υγείας των ωφελούμενων.
Στο πλαίσιο της συνάντησης – δικτύωσης των 2 φορέων, ακολούθησε ανάλυση στον τρόπο λειτουργίας και το θεραπευτικό πρόγραμμα που παρέχει το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ.

Πιο συγκεκριμένα, το ΚΔΗΦ ΑμεΑ εξυπηρετεί ανθρώπους με αναπηρία οι οποίοι συμμετέχουν σε κατάλληλα θεραπευτικά προγράμματα αλλά και σε ποικίλες κοινωνικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αποβλέποντας στην ενίσχυση της αυτονομίας των περιθαλπόμενων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους.

Προηγούμενο άρθρο

Αντιδράσεις γονέων με ΑμεΑ και θεραπευτών ειδικής αγωγής

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας δεν έχει καθόλου κρούσματα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar