“Ρόδα είναι και γυρίζει”: H μικρού μήκους ταινία του Βαγγέλη Νάκη και το μήνυμα για τα άτομα με αναπηρία

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

H μικρού μήκους ταινία του Βαγγέλη Νάκη και το μήνυμα για τα άτομα με αναπηρία

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του δημιούργησαν τη μικρού μήκους ταινία «Ρόδα είναι και γυρίζει», στην οποία διαδραματίζεται η δύσκολη ζωή ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα αλλά και το πάθος του για την πραγματοποίηση των ονείρων του.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρωταγωνιστής είναι ένας έφηβος, ο Αλέξανδρος Κούμπρια. Στην ταινία υπάρχουν σκηνές επιμονής και υπομονής καθώς και η αποδοχή των φίλων του ξανά «στο παιχνίδι της ζωής».

Στόχος της ταινίας είναι να τονιστεί πως τα άτομα με αναπηρία, έχουν τις ίδιες ανάγκες με τα άτομα χωρίς αναπηρία. Η ίση συμμετοχή τους στη ζωή προϋποθέτει την ίση μεταχείριση τους ως πολίτες, ως παιδιά, ως ανθρώπους. Η αυτονόητη διευκόλυνση που έχει ο καθένας χρέος να παρέχει, όπως να μην παρκάρει στις ράμπες αναπήρων, ή να μην εμποδίζει το πέρασμα τους από το πεζοδρόμιο, δεν πρέπει να ονομάζεται ευαισθητοποίηση, αλλά αξιοπρέπεια και ανθρωπιά. Το παρακάτω βίντεο, αποτυπώνει τις ανησυχίες, τους φόβους, την ελπίδα αλλά πάνω από όλα τις φιλοδοξίες και την αυτοπραγμάτωση ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, τα οποία δεν ήταν αρκετά για να σταθούν εμπόδιο στον στόχο, γιατί η αναπηρία δεν είναι ασθένεια αλλά κατάσταση.

Ο δημιουργός της λέει πως «ρόδα είναι και γυρίζει» και προτρέπει κάθε άνθρωπο με κινητικά προβλήματα να συνεχίσει να προσπαθεί για την επίτευξη των στόχων του, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Στέλνει σε όλους το μήνυμα «Μην τους υποτιμάς, να τους σέβεσαι, στη ζωή είμαστε όλοι ίσοι!».

Δείτε την ταινία εδώ:

Η μικρού μήκους ταινία θα δημοσιευθεί και στην επίσημη πλατφόρμα του Βαγγέλη Νάκη στο Instagram: v.nakis98.

Μια ματιά στους συντελεστές

Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκαν ο Κωσταντίνος Μόσχος και ο Σωκράτης Πάτσος, τη φωτογραφία ο Νίκος Λαουτάρης, ο Μίλι Σουλοβάρι και Άρης Μπάσα, ενώ τη μουσική επιμέλεια έκαναν οι Θοδωρής Τζίμας και Πάρης Κάλπος.

Στίχος και φωνή: Τζωρτζίνα Αντωνακάκη και Γιάννης Τεργιάκης.

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι: Φίλιππος Σαχμπάζ, Ασπασία Μπαζίμα, Ηλίας Βρεττάκος, Ανθή Φακιδάρη, Νίκος Αρβανιτέλης, Μάριος Μπιντάκος, Αναστασία Κατσίλη, Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος, Νάντσον Ντάλτρο, Μικαέλα Δεκλερή.

Πηγή: newsitamea.gr

Προηγούμενο άρθρο

Μέσα μαζικής μεταφοράς – Εισιτήρια: Διαβάστε πόσο μειώνονται οι τιμές από σήμερα

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Η μύτη είναι το σημείο εισόδου του ιού στο σώμα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar