Τέλος στο παράνομο παρκάρισμα σε ράμπες και διαβάσεις ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:
Πως η Δημοτική Αστυνομία εντοπίζει τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα

Ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα αποτρεπτικής στάθμευσης έχει στόχο να βάλει τέλος στα περιστατικά παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης σε περιοχές της Αθήνας.

Η πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων επιχειρεί να εκμηδενίσει ένα φαινόμενο που απασχολεί αρκετές γειτονιές της πρωτεύουσαν και δυσκολεύει την καθημερινότητα ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίες ή έχουν ειδικές ανάγκες.

Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία η διοίκηση του δήμου Αθηναίων έχει τοποθετήσει, μέχρι στιγμής, 830 hi-tech αισθητήρες σε λεωφόρο Αλεξάνδρας, Ομόνοια, Κολωνάκι, Σύνταγμα, Κουκάκι, Χίλτον και Παγκράτι.

Οι αισθητήρες αυτοί βρίσκονται σε διαβάσεις και ράμπες ΑμεΑ και ειδοποιούν σε κλάσματα δευτερολέπτου τους αστυνομικούς για τον εντοπισμό του παράνομου σταθμευμένου οχήματος.

Πως λειτουργούν οι αισθητήρες

Στο Κεντρικό Σύστημα Διαχείρισης Παραβάσεων της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται ένας ειδικός ηλεκτρονικός διαδραστικός χάρτης, όπως φάινεται παρακάτω, όπου εμφανίζονται όλοι οι τοποθετημένοι αισθητήρες από όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Η Δημοτική Αστυνομία λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο ειδοποιήσεις και πληροφορίες τόσο για την κατάσταση των αισθητήρων όσο και για την παράνομη στάθμευση κάποιου οχήματος σε διάβαση ή ράμπα ατόμων με αναπηρία.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί ενημερώνονται μέσω φορητών συσκευών, μείωνοντας έτσι το χρόνο που θα χρειαστεί για τη βεβαίωση της παράβασης και της επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Πηγή: in.gr

Προηγούμενο άρθρο

Τζανάκης: Διεθνής ανησυχία για το στέλεχος κορωνοϊού με τις 30 μεταλλάξεις

Επόμενο άρθρο

Τραγικό τροχαίο στην παραλιακή: Νεκρός ΑμεΑ που κινούνταν με αμαξίδιο και παρασύρθηκε από ΙΧ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar