Δήμαρχος απέλυσε ΑμεΑ την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Περιστατικό «απάνθρωπης» συμπεριφοράς εκ μέρους του Δήμου Καλαμαριάς καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το οποίο αφορά σε απολύσεις εργαζομένων με αναπηρία και μάλιστα την… Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμαριάς, αποφάσισε την απόλυση τεσσάρων εργαζομένων με αναπηρία πριν δύο μήνες, ανακοινώνοντας την μάλιστα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Συνεπώς, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Καλαμαριάς, τον Δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη, το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμαριάς (Κ.Ε.Δ.ΚΑ.) και το Δ.Σ. της ΔΕΤΕΚ, για «απαράδεκτη, ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμαριάς, αποφάσισε την απόλυση τεσσάρων εργαζομένων με αναπηρία πριν δύο μήνες, ανακοινώνοντας την μάλιστα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Απάνθρωπη και ταυτόχρονα προκλητική απόφαση. Αγνόησε δε επιδεικτικά την ομόφωνη (!) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «να ανακληθεί η κατάφωρη και άδικη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.ΚΑ. και να συνεχιστεί η απασχόληση των τεσσάρων εργαζομένων Α.Μ.Ε.Α.».

Σαν να μην έφθανε αυτό, έρχεται ακόμη μια παρόμοια απόφαση της ΔΕΤΕΚ, η οποία ανακοίνωσε σε τέσσερις (4) εργαζόμενους με αναπηρία την απόλυσή τους. Δεν είχαν καν τσίπα και ανακοίνωσαν στους αγωνιστές της ζωής πως τους στερούν το μέλλον στην εργασία με την ξύλινη φράση «οι συμβάσεις δεν θα ανανεωθούν».

Και αν στην περίπτωση της Κ.Ε.Δ.ΚΑ., το πρόσχημα ήταν τα οικονομικά προβλήματα της Επιχείρησης, που θα σωθούν με την απόλυση τεσσάρων εργαζομένων, τι συμβαίνει με την ΔΕΤΕΚ που είναι κερδοφόρα; Απροκάλυπτα και εν μέσω κρίσης θέλουν να απολύσουν τέσσερα έμπειρα στελέχη, τα μόνα που διεκπεραιώνουν τις γραφειοκρατικές (και όχι μόνο) υποχρεώσεις της Επιχείρησης, που παρά τα όποια προβλήματα υγείας, έχουν συμβάλλει στην επίτευξη της κερδοφορίας της και παρά την αντίθετη εισήγηση του Γενικού Διευθυντή της Επιχείρησης.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τον Δήμαρχο και τη Διοίκηση του Δήμου να παρέμβουν ώστε να ανανεωθούν άμεσα και να μετατραπούν σε Αορίστου Χρόνου οι συμβάσεις των απολυμένων συναδέλφων της Κ.Ε.Δ.ΚΑ., σύμφωνα με την σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συζήτηση δε του θέματος των τεσσάρων εργαζομένων με αναπηρία της ΔΕΤΕΚ, στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει ορισθεί για την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, τους καλούμε να συμφωνήσουν με την ομόφωνη πρόταση των Δημοτικών Παρατάξεων για να μετατραπούν οι συμβάσεις τους, με την λήξη τους, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής αποσκοπεί στην υποβάθμιση και απαξίωση των υπηρεσιών και την τελική κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα τους. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι αντίθετη σε τέτοιου είδους πρακτικές και δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους του Δήμου Καλαμαριάς που ζητούν το αυτονόητο και κοινωνικά επιβεβλημένο.

Πηγή: aftodioikisi.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Πότε να ανησυχήσουμε για καθολικό lockdown

Επόμενο άρθρο

Επίσημη αναγνώριση Κωτσόβολου από την ΕΛΕΠΑΠ για τα προσβάσιμα σε ΑμεΑ καταστήματα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar