Θεοδωρικάκος: Αναβαθμίζεται το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Με μόνιμο προσωπικό θα στελεχωθεί και θα αναβαθμιστεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο θα συνεχιστεί κανονικά, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Με μόνιμο προσωπικό, που θα προσληφθεί με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, θα στελεχωθεί και θα αναβαθμιστεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο θα συνεχιστεί κανονικά, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Έχουν εξασφαλισθεί 62,5 εκ. ευρώ»

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1, για τη συνέχιση του προγράμματος έχουν εξασφαλισθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους 62,5 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, δήλωσε ότι μέχρι τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και την πρόσληψη των περίπου 3.000 εργαζομένων, που θα στελεχώνουν το πρόγραμμα, οι σημερινοί εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Για τους υπάρχοντες εργαζομένους θα προβλέπεται μοριοδότηση «αλλά δεν θα είναι ο μόνος τρόπος τα μόρια της εμπειρίας, διότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα θέλουν να μπουν στην αγορά εργασίας», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την αναβάθμιση και επέκταση του προγράμματος, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι υπάρχει συνεργασία με τους 270 δήμους που συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να υπάρξει βελτίωσή του προς όφελος των εξυπηρετούμενων από το πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθρο

Πανελλήνιες: Συγκινεί ο φοιτητής συριακής καταγωγής που έβγαλε 19.055 μόρια

Επόμενο άρθρο

Αυτισμός: Η διαταραχή της υπομονής αλλά και της άδολης αγάπης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar