Θεσσαλονίκη: Αυξημένη η προσέλευση στα εκλογικά κέντρα – Για πρώτη φορά μπάρες για ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Με χαρούμενη διάθεση παρά τον συννεφιασμένο καιρό, αρκετοί πολίτες της Θεσσαλονίκης έσπευσαν από νωρίς το πρωί να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα , ενώ όσο περνάνε οι ώρες, οι ουρές όλο και μεγαλώνουν.

Ηλικιωμένοι σε αμαξίδια με τους συνοδούς τους ή κρατώντας το μπαστούνι τους, οικογένειες, αρκετοί νέοι και πρωτάρηδες προσέρχονται στα σχολεία που έχουν μετατραπεί σε εκλογικά κέντρα της χώρας, ενώ όσο περνάνε οι ώρες η κίνηση φαίνεται όλο και πιο αυξημένη.

Ιδιαίτερα στην περιοχή της Ικτίνου, βρίσκεται ένα από τα κεντρικότερα εκλογικά κέντρα, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται σχετικά γρήγορα, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα

Παραλληλα, για πρώτη φορά στις εκλογές της 21ης Μαΐου εγκύκλιος προβλέπει ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε ισόγειους ορόφους για τα άτομα με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα. Σε κάθε κέντρο ψηφοφορίας λειτουργεί χώρος υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων. Ένα πολύ σημαντικό βήμα που όμως αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από ανάπηρους πολίτες που έχουν επανειλημμένα βιώσει «μειωτικές» καταστάσεις σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.

Πηγή: thesstoday.gr 

Προηγούμενο άρθρο

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ψήφισαν τα ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Εφη Πασπαλάκη: Ενεργό ρόλο στην κοινωνία για ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar