Τρίκαλα: Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκε το Κέντρο Διημέρευσης για ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η χρηματοδότηση 1,6 εκατ. ευρώ για την κατασκευή, από την Περιφέρεια, του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία, στα Τρίκαλα.

Μετά την έγκριση που έδωσαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και ο Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων Δημήτρης Σκάλκος, ανοίγει ο  δρόμος για την υλοποίηση του έργου που αξιοποιεί τη δωρεά της οικογένειας Δεληλίγκα και στο οποίο  διεισδύουν οι επιθυμίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Ατόμων με Αναπηρία του Νομού Τρικάλων «Ελπίδα».

«Με την ένταξή του ΚΔΗΦ ΑμεΑ στα Τρίκαλα, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προχωράμε με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στην   υλοποίηση έργου με κοινωνικό αποτύπωμα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Μετά τη συνάντηση που είχαμε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Ελπίδα», σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη, με ταχύτητα και αυτοματισμό ενεργειών, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ευχαριστώ τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη και τον Γ.Γ.  Επενδύσεων Δημήτρη Σκάλκο για την αποτελεσματική συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση.

Ανοίγει ο  δρόμος για να ανταποκριθούμε, στην πράξη και όχι στα λόγια σε ένα δίκαιο και διαχρονικό  αίτημα των οικογενειών με άτομα με αναπηρία στο νομό Τρικάλων.

Περιμένουμε από το Δήμο Τρικκαίων να μας δώσει τη μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης, τις σχετικές αδειοδοτήσεις  και την Προγραμματική Σύμβαση προκειμένου να προχωρήσουμε τις διαδικασίες δημοπράτησης και κατασκευής του έργου, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα παραδώσουμε στο Δήμο για τη λειτουργία.

Έχω ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στο Δήμαρχο και θεωρώ ότι με τη συνέργεια αυτή, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις επιθυμίες του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και να βοηθήσουμε άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους»  προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Προηγούμενο άρθρο

Έχουμε μόνο 15 καλοκαίρια με τα παιδιά μας – ας τα κάνουμε αξέχαστα!

Επόμενο άρθρο

Πάτρα: Δήμος και Πανεπιστήμιο υπέγραψαν Σύμβαση Υλοποίησης της Εφαρμογής Save-ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar