Βέροια: Oλοκληρωμένος χώρος άσκησης και αναψυχής για ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στην περιοχή Εργοχωρίου του δήμου Βέροιας δημιουργείται ολοκληρωμένος χώρος άσκησης και αναψυχής για άτομα με ειδικές ανάγκες όλων των ηλικιών.

Στην έγκριση ένταξης χρηματοδότησης της πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων δήμου Βέροιας», στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική αναζωογόνηση & λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» προχώρησε με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου.

Η δράση περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τέσσερις κοινόχρηστους χώρους του δήμου Βέροιας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Εργοχωρίου, στο Μακροχώρι, στον Άγιο Γεώργιο και τον Διαβατό.

Στην περιοχή Εργοχωρίου δημιουργείται ολοκληρωμένος χώρος άσκησης και αναψυχής για άτομα με ειδικές ανάγκες όλων των ηλικιών. Προβλέπεται τοποθέτηση οργάνων υπαίθριας άσκησης «Έκτασης χεριών», «Έλξεων πλάτης», «Πιέσεων ώμων» και «Περιστροφής δίσκων» για την άσκηση ενηλίκων ΑμεΑ και εξοπλισμός για την άσκηση και αναψυχή ανηλίκων ΑμεΑ, όπως μύλος, τραμπάλα, κούνιες και πάνελ δραστηριοτήτων. Παράλληλα θα τοποθετηθεί σύνθετο όργανο παιδικής χαράς με δραστηριότητες, το οποίο θα διαθέτει πλατφόρμα με ράμπες πρόσβασης για αναπηρικά αμαξίδια.

Σύμφωνα με τον δήμο Βέροιας, «στόχος της εν λόγω πράξης είναι η αναβάθμιση των υπαρχόντων κοινοχρήστων χώρων σε σύγχρονους, λειτουργικούς και ασφαλείς χώρους αναψυχής για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες».

Οι χώροι θα περιλαμβάνουν όργανα υπαίθριας άσκησης για τις ηλικιακές ομάδες για τις οποίες είναι σχεδιασμένοι, καθιστικά για την ανάπαυση των επισκεπτών, κάδους απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμό και τα λοιπά.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 259.016,78 ευρώ.

Πηγή: thestival.gr

Προηγούμενο άρθρο

ΑμεΑ: Οι 125 θέσεις εργασίας σε Δήμους και Περιφέρειες

Επόμενο άρθρο

Φάτε κάτι από αυτά όποτε έχετε φούσκωμα και θα ησυχάσετε

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar