Υπουργείο Υγείας: Μηδενική η συμμετοχή για φάρμακα και εξετάσεις στη Θεσσαλία – Τροπολογία στη Βουλή

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Χωρίς συμμετοχή θα χορηγούνται φάρμακα και εξετάσεις στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας στη Βουλή.

Την ανακοίνωση για την απαλλαγή των πλημμυροπαθών κατοίκων του Θεσσαλικού κάμπου από τη συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η τροπολογία περιλαμβάνεται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται αύριο το πρωί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Προβλέπει, συγκεκριμένα, στις περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας λόγω της κακοκαιρίας «Daniel» που εκδηλώθηκε τον Σεπτέμβριο, οι κάτοικοι οι οποίοι αποδεδειγμένα επλήγησαν από την κακοκαιρία, να απαλλαγούν έως στις 31 Μαρτίου 2024 από τη θεσμοθετημένη συμμετοχή καθώς και από κάθε πρόσθετη επιβάρυνση για:

 α) χορήγηση φαρμάκων, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, κατά παρέκκλιση της υπό στοιχεία ΔΥΓ3(α)/οικ. 104747/26.10.2012 κοινής απόφασης των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας (Β’ 2883) και της υπό στοιχεία Δ3(α)34943/12.07.2022 απόφασης του Υπουργού Υγείας (Β’ 3476) και

β) την εκτέλεση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων των άρθρων 6, 10, 39, 47 έως 54 και 55 της υπό στοιχεία ΕΑΛΕ/Γ.Π. 80157/31.10.2018 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας (Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Β’ 4898).

Η πρόσθετη δαπάνη που προκαλείται θα καλυφθεί από τον ΕΟΠΥΥ, κατόπιν ειδικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για φάρμακα που εγκρίνονται μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π) είναι δυνατή η συνέχιση της αγωγής σε ασθενείς που κατοικούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι οποίοι ήδη λαμβάνουν θεραπεία, κατόπιν καταχώρησης σχετικού αιτήματος του θεράποντος ιατρού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Σ.Η.Π.

Πηγή: iatropedia.gr

Προηγούμενο άρθρο

Αλλάζουν όλα στον «Αγ. Σάββα» για καλύτερες ογκολογικές υπηρεσίες

Επόμενο άρθρο

📹«Ξέρεις ότι είσαι αυτιστική, σωστά»; Η ερώτηση που μου άλλαξε τη ζωή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar