«Αποκλεισμένα» τα Άτομα με Αναπηρία από την πόλη

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Απελπιστική πάει να γίνει η κατάσταση όσον αφορά την προσβασιμότητα μέσα στη Ζάκυνθο. Σχεδόν καθημερινά συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακόμα και να διασχίσουν το πεζοδρόμιο, αφού Ι.Χ. έχουν παράνομα σταθμεύσει πάνω σε ράμπες και δυσκολεύουν πολύ την κατάσταση.

Το σκηνικό αυτό όπως και το διπλοπαρκάρισμα στον πεζόδρομο ή στην παραλιακή είναι συνηθισμένο για τους ντόπιους και πρωτόγνωρο για τους ξένους επισκέπτες που έρχονται το καλοκαίρι στο νησί μας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη της Ζακύνθου, αφού οι δυσκολίες είναι μεγάλες για όσους κυκλοφορούν, ενώ συνεχώς κάνουν παράπονα για το τι συμβαίνει αλλά και για την κακή νοοτροπία που υπάρχει από μερίδα συμπολιτών μας, αφού δεν ενδιαφέρονται αν παρκάρουν σε ράμπες αναπήρων, σε θέσεις στάθμευσης για αναπήρους ή αν κλείνουν τον δρόμο και δεν μπορεί να περάσει κάποιος τον δρόμο.

Αυτοκίνητο μπλόκαρε τη ράμπα και δεν μπορούσε να περάσει ανάπηρος
Γνωστός συμπολίτης μας που έχει σοβαρό πρόβλημα αναπηρίας προσπαθούσε να περάσει τον δρόμο, ωστόσο ένα αυτοκίνητο είχε μπλοκάρει τη ράμπα, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να πάει αλλού. Ευτυχώς ένας άλλος συμπολίτης μας που βρισκόταν στο σημείο έβγαλε φωτογραφία το στιγμιότυπο και απαθάνατισε τι ακριβώς συμβαίνει στο νησί μας. Δυστυχώς θύματα τέτοιας κακής συμπεριφοράς έχουν πέσει και γυναίκες που είναι σε εγκυμοσύνη ή μητέρες με καρότσακι, οι οποίες πολλές φορές δεν μπορούν να πάνε πουθενά λόγω της έλλειψης υποδομών. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι όπου και να πας στην πόλη δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις με ασφάλεια και δυστυχώς αυτό δεν έχει αλλάξει όσα χρόνια και να έχουν περάσει.

Αντζελέτα Παλαιοθοδώρου
«Το μόνο που μπορώ να πω είναι η έλλειψη σεβασμού στον συνάνθρωπο μας. Δεν είναι μόνο οι διαβάσεις αλλά και οι άδειες που δίνει ο Δήμαρχος για τα τραπεζοκαθίσματα να είναι μέσα στη μέση και να μην υπάρχουν πεζοδρόμια. Πρέπει και εμείς να έχουμε σεβασμό απέναντι στον συνάνθρωπο. Έχω τρία παιδιά. Με το καρότσι πάντα ήταν δύσκολη η πρόσβαση στην πόλη. Και όταν κατέβαινες στο δρόμο άκουγες και τα παράπονα των οδηγών χωρίς να φταις».

Διονύσης Βοζαΐτης
«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα γιατί ο καθένας σε όποιο μαγαζί θέλει να πάει, επιθυμεί να παρκάρει απ’ έξω και κλείνουν ακόμα και ράμπες αναπήρων για να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν υπολογίζουν τίποτα. Μην περπατήσει κάποιος 50 μέτρα. Δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση ούτε και από το λιμεναρχείο που ελέγχει την παραλιακή. Δεν έχουμε αγωγή σαν πολίτες να συμπεριφερόμαστε και να σεβόμαστε τον άλλον».

Αντρέας Λιβάνης
«Είναι υποχρέωση των κρατικών δομών να δημιουργήσουν τις υποδομές εκείνες τις οποίες τόσο οι πολίτες με ειδικές ανάγκες όσο και οι πολίτες του νησιού να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται με ευελιξία και ευκολία μέσα στην πόλη. Από την άλλη πρέπει να δημιουργηθούν εκείνες οι δομές, ώστε οι οδηγοί να μην υποχρεούνται να έρχονται με το αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης αλλά με την ύπαρξη δημοτικών πάρκινγκ σε συνδυασμό με ένα δίκτυο αστικής συγκοινωνίας να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Όσες κρατικές δομές όμως και να έχουμε αν εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να κάνουμε την καθημερινότητα μας εύκολη, τίποτα δεν μπορεί να μας ωφελήσει».

Πηγή: www.imerazante.gr

Προηγούμενο άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 8 Μαρτίου

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός: 1135, η νέα τηλεφωνική γραμμή από τον ΕΟΔΥ για όλες τις πληροφορίες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar