Διάκριση για την ηλεκτρονική διαχείριση θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ως ο πρώτος Δήμος σε όλη τη χώρα, που εγκατέστησε το καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ (Smart Parking Service for Disabled People), τιμήθηκε ο Δήμος Χανίων από τη Deutsche Telekom (Smart City & IoT EU) και την ΟΤΕ ΑΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας των εκπροσώπων των φορέων με την Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού & Πληροφορικής, κα. Τσιτσιρίδη και στελέχη του Τμήματος Πληροφορικής του Δήμου, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1/7/2019 στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν οι διάφορες παράμετροι του συστήματος, που έχει ήδη εγκατασταθεί με σκοπό τη βέλτιστη διαχείρισή του, η άμεση κάλυψη του συνόλου των δικαιούχων με τις ειδικές κάρτες, αλλά και καλές πρακτικές από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στην καθημερινότητά μας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής δημοτών κι επισκεπτών των Χανίων.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Τσιτσιρίδη Ελπίδα, επισήμανε ότι «ως πρώτος Δήμος στη χώρα και από τους πρώτους στην Ευρώπη, που εγκαταστήσαμε το καινοτόμο αυτό σύστημα, μεγάλο στοίχημα για όλους μας είναι να αποδείξουμε ότι στα Χανιά ενδιαφερόμαστε, όχι μόνο θεσμικά αλλά και ως κοινωνία, για τους συνανθρώπους μας με δυσκολίες και τις οικογένειές τους. Ξεκινώντας από τις θέσεις στάθμευσης και την καινοτόμα αυτή διαδικασία, που υλοποιήσαμε, ας δείξουμε το σεβασμό μας στα Άτομα με Αναπηρία, καθώς στην κοινωνία μας πρέπει όλοι να έχουν θέση ισότιμη. Ας στηρίξουμε την προσπάθεια και πιστεύω ότι αυτό θα έχει θετικό πρόσημο για όλους».

Υπενθυμίζεται ότι, η διαδικασία αυτή ΔΕΝ αντικαθιστά τα δελτία Στάθμευσης ΑμεΑ που χορηγούνται από το Μηχανολογικό. Το νέο σύστημα σκοπό έχει τη βέλτιστη διαχείριση των θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ και η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 5/7/2019.

Πηγή: flashnews.gr , newsitamea.gr

Προηγούμενο άρθρο

Η ελληνική ΙΔΕΑ που επιτρέπει σε άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν τη θάλασσα

Επόμενο άρθρο

«Σφαγή» επωνύμων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές -Θα μείνουν εκτός Βουλής γνωστά ονόματα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar