Έκκληση από τον Πρόεδρο των Ποπολάρων να εμβολιαστούν τα ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Την ανάγκη να προχωρήσει ο εμβολιασμός στα Άτομα με Αναπηρία τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ «Οι Ποπολάροι», Φίλιππος Βαρδακαστάνης. Κάλεσε τα μέλη του σωματείου να προχωρήσουν τους εμβολιασμούς, αφού πρώτα συμβουλευτούν τους γιατρούς τους. «Παρακαλώ τα μέλη μας, σαν πρόεδρος του σωματείου, να εμβολιαστούν κατόπιν συνεννοήσεως με τους γιατρούς τους. Φυσικά είναι απόφαση προσωπική, αλλά δεν υπάρχει άλλο μέσο να προστατευθούν. Οπότε τους παρακαλώ να εμβολιαστούν και αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους, πάντα σε συνεννόηση με τους γιατρούς τους. Όπως έκανα εγώ. Έχω κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και είχα και άλλα θέματα υγείας, αλλά συμβουλεύτηκα τον γιατρό μου», σημείωσε ο κ. Βαρδακαστάνης.

«Να υπάρξει μέριμνα για τον εμβολιασμό όσων δεν μπορούν να μετακινηθούν»
Σοβαρό ζήτημα σύμφωνα με τον κ. Βαρδακαστάνη είναι ότι άνθρωποι που έχουν μεγάλο ποσοστό αναπηρίας, είναι αδύνατον να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα και ζήτησε να ληφθεί μέριμνα από το κράτος ή από τις τοπικές αρχές. «Δεν έχει ληφθεί μέριμνα από το κράτος ή τοπικά από τον Δήμο για να γίνουν τα εμβόλια σε ανθρώπους που αδυνατούν να μετακινηθούν. Δεν έχει παρθεί μέχρι στιγμής κάποια απόφαση».

Επίσης άλλο ένα σοβαρό θέμα που έθεσε ο κ. Βαρδακαστάνης σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ήταν ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη το αίτημα των «Ποπολάρων» για τη στέγη υποσιτιζόμενης διαβίωσης που είναι ένα σοβαρό θέμα. «Τέθηκε και το ζήτημα της στέγης υποσιτιζόμενης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία και στην τηλεδιάσκεψη ειπώθηκε ότι μόνο η Κεφαλονιά έχει ενδιαφερθεί και έχει βγει ένα κονδύλι από το ΕΣΠΑ. Αυτό εμείς το προσπαθούμε 6-7 χρόνια και έχω δώσει έγγραφα στον κ. Ζορμπά. Ζητάμε επιτακτικά να γίνει και στη Ζάκυνθο. Χρειάζεται να γίνει αυτή η δομή. Όταν φύγουν από τη ζωή οι γονείς των αναπήρων τι θα γίνουν αυτοί που μένουν πίσω; Είναι ένα βασικό πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Βαρδακαστάνης.

Πηγή: imerazante.gr

Προηγούμενο άρθρο

Θεσσαλονίκη: Οδηγός «έκλεισε» ράμπα ΑμεΑ – Του πήραν πινακίδες και δίπλωμα

Επόμενο άρθρο

Nίκος Παπακυργιάκης: Ένας Βολιώτης στο παγκόσμιο κύπελλο ποδηλασίας ΑμεΑ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar