Γκραν Πρι Τυνησίας – Ρεκόρ Ευρώπης ο Τζούνης στη δισκοβολία

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Είχε καλύτερη επίδοση στα 41 μέτρα 79 εκατοστά.

Γκραν Πρι Τυνησίας : Ρεκόρ Ευρώπης ο Τζούνης στη δισκοβολία

Το Ευρωπαϊκό ρεκόρ του Κωνσταντίνου Τζούνη στη δισκοβολία κατηγορίας F56, σημάδεψε την παρουσία του ελληνικού στίβου, στην πρεμιέρα του Γκραν Πρι που φιλοξενείται από χθες στην Τυνησία. Μια πρεμιέρα που συνδυάστηκε από την κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων και συγκεκριμένα τριών ασημένιων και ενός χάλκινου.

Ο Τζούνης είχε καλύτερη επίδοση στα 41 μέτρα 79 εκατοστά. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Αζέρο Ολοκχάν Μουσάγιεφ με 41.77μ. από τις 5 Σεπτεμβρίου 2012 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Την δεύτερη θέση στο μήκος Τ36/37/38 πήρε ο Αναστάσης Πετρόπουλος (T36), σημειώνοντας μάλιστα και ατομικό ρεκόρ (5,29μ. με +2.2 άνεμο), ενώ δεύτερος ήταν και ο Δημήτρης Ζησίδης στη σφαιροβολία F32 με 8.87μ. Ο Απόστολος Χαριτωνίδης (F38) στη σφαιροβολία F37/38 ήταν τρίτος με επίδοση 11.65μ, ενώ η Ανθή Λιάγκου (F33) κατετάγη 8η στη σφαιροβολία F33/34 με 4.79μ.

Ο διοικητικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης (2016-2021)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, με αφορμή την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της 21ης Μαρτίου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση-απολογισμό:

«Μετά από 51 μήνες και παρά τα όποια εμπόδια παρουσιάστηκαν στο δρόμο του (μνημόνια, πανδημία κ.α.), το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (EAOM-ΑμεΑ) μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι έκανε το καλύτερο δυνατό για να προστατεύσει τις προσπάθειες και τα κεκτημένα χρόνων από οδυνηρές οπισθοδρομήσεις.

Αφήνει δε μια σημαντική παρακαταθήκη και μια στέρεη βάση για την επόμενη μέρα της νέας διοίκησης, η οποία θα προκύψει από την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της 21ης Μαρτίου.

Μια νέα διοίκηση, η οποία καλείται να δώσει συνέχεια αλλά και ν` αναπτύξει ακόμη περισσότερο, ένα σπουδαίο έργο και μια διαδρομή γεμάτη από στιγμές λάμψεις, αμέτρητες παρουσίες σε διοργανώσεις του εξωτερικού, πολλές και γεμάτες ένταση και άμιλλα διοργανώσεις εντός συνόρων (πανελλήνια πρωταθλήματα, ημερίδες κ.α.), σημαντικές συνεργασίες κ.ο.κ.

Επιγραμματικά τους τελευταίους 51 μήνες:

– διοργανώσαμε περισσότερα από 70 πανελλήνια πρωταθλήματα (πολλά εξ αυτών σε περισσότερες από μία φάσεις) και ημερίδες στην πλειοψηφία των αθλημάτων που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ. Tο Διοικητικό Συμβούλιο φρόντιζε όπως διατηρηθεί ο μαζικός χαρακτήρας των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων δεδομένου ότι έως τότε δεν προκηρύσσονταν Διασυλλογικοί Αγώνες και επομένως για την πλειοψηφία των αθλητών και αθλητριών το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτελεί μία μοναδική αγωνιστική ευκαιρία. Σε όλα τα πρωταθλήματα-ημερίδες, τα σωματεία μας δεν είχαν την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση (μετακίνησης, διαμονής).

– είχαμε παρουσία σε περισσότερες από 100 διεθνείς διοργανώσεις (Παγκόσμια-Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, Παγκόσμια Κύπελλα κ.ο.κ) με εκατοντάδες αθλητές, όπου κατακτήσαμε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό μεταλλίων και διακρίσεων,

– στη δύναμη της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ εγγράφηκαν 488 νέοι αθλητές και αθλήτριες και 116 νέοι συναθλητές και συναθλήτριες (BC3 sports assistants, οδηγοί-σκιέρ, αθλητές-πιλότοι, οδηγοί-δρομείς και οδηγοί-τερματοφύλακες). Επίσης στη δύναμη της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ εγγράφηκαν και επτά νέα σωματεία απ` όλη την Ελλάδα,

– είχε διαρκή συνεργασία με τα σωματεία της και άλλους φορείς για τη διοργάνωση εθνικών ημερίδων υπό την αιγίδα της και τις οποίες ενίσχυε οικονομικά ή υλικοτεχνικά ανάλογα με την δυνατότητά της κάθε φορά.

– δώσαμε μεγαλύτερη ένταση στη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την χορήγηση άδειας εισόδου σε Ομοσπονδιακούς και σωματειακούς προπονητές, τεχνικούς, καθηγητές φυσικής αγωγής και διακεκριμένους αθλητές και αθλήτριες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό την προβολή και ενημέρωση γύρω από τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία. Κατά το σχολικό έτος 2018-2019, ξεκίνησε μία συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικών Διδακτικών Επισκέψεων και Επιμορφωτικών Δραστηριοτήτων,

– συμμετείχαμε (σε κάποια εξ αυτών και ως διοργανωτές) σε περισσότερα από 10 σεμινάρια σε εξωτερικό και Ελλάδα,

– είχαμε εκπροσώπηση σε περισσότερες από 10 γενικές συνελεύσεις, αθλητικά συνέδρια και εκδηλώσεις διεθνών αθλητικών οργάνων στο εξωτερικό,

– συνεργαστήκαμε με όλους τους κορυφαίους θεσμικούς φορείς της χώρας για την αντιμετώπιση πάσης φύσεως ζητημάτων του χώρου (Βουλή, Περιφερειακές Ενώσεις, Δήμους κ.ο.κ.), αλλά και με φορείς του εξωτερικού (IWAS, IBCA κ.ο.κ.)

– συνεχείς επαφές και παρεμβάσεις στους αρμόδιους πολιτειακούς παράγοντες προκειμένου να δικαιωθεί το διαχρονικό αίτημά μας για θεσμοθέτηση τακτικής ετήσιας οικονομικής επιχορήγησης των σωματείων μας καθώς και για λύση άλλων θεσμικών θεμάτων των αθλητών μας (περιορισμοί πριμ αθλητών λόγω συμμετοχών κ.α.).

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για την άριστη συνεργασία μας. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια. Σωματεία, αθλητές, προπονητές, συμβούλους, το προσωπικό της ομοσπονδίας, τους συνεργάτες μας. Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες μας που διεκδικούν την πρόκριση για το «Τόκιο 2020». Ευχόμαστε όλοι να πετύχουν τους στόχους τους!».

Πηγή: patrasevents.gr

Προηγούμενο άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Επόμενο άρθρο

Εμβολιασμός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar