Η πρώτη δημοτική σύμβουλος με σύνδρομο Down

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η Angela Bachiller είναι η πρώτη δημοτική σύμβουλος με σύνδρομο Down στη Valladolid της Ισπανίας. Είναι μέλος του Λαϊκού κόμματος. Σε μια εποχή που στη χώρα της η διαφθορά και η ύφεση έχουν κάνει την πλειοψηφία των πολιτών να χάσουν την πίστη τους στους πολιτικούς, αυτή έχει κατακτήσει την καρδιά όλων των συμπολιτών της.

Έχει εργαστεί ως υπάλληλος στην κοινωνική πρόνοια για 3 χρόνια.

Σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα Publico παρουσιάζει τον εαυτό της πεισματάρη, φιλικό, θετικό, και επίμονο. Δηλώνει πρόθυμη να εργαστεί σκληρά για να δοθούν δυνατότητες και ευκαιρίες στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το μυστικό της επιτυχίας της ήταν η συνεχής υποστήριξη των γονιών της.

Για τους γονείς της από την αρχή το βάρος ήταν στην σωστή εκπαίδευση. Επιμείναμε, λέει η μητέρα της, στην εκπαίδευση, γιατί ξέραμε ότι χωρίς πειθαρχία και γνώσεις δεν μπορείς να πας πουθενά. Η Angela είχε μια αρκετά φυσιολογική ζωή, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, έβγαινε έξω με τους φίλους της, χορεύει λάτιν χορούς, μαθαίνει αγγλικά, παίζει πιάνο, αγαπάει πολύ το διάβασμα και τα ταξίδια.

Ο πρόεδρος του ισπανικού συλλόγου ατόμων με σύνδρομο Down δηλώνει πως ο διορισμός της Angela Bachiller είναι σημαντικός γιατί αντιπροσωπεύει την αρχή της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην πολιτική σπάζοντας τα στερεότυπα.

Πηγή: newsone.gr

Προηγούμενο άρθρο

Η ανατροπή που φέρνουν οι νέες ταυτότητες – Οι πολίτες θα κάνουν εξουσιοδοτήσεις από τον υπολογιστή

Επόμενο άρθρο

Οι Metallica έκαναν δωρεά ύψους 250.000 δολαρίων σε παιδικό ογκολογικό νοσοκομείο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar