Ειδικό μηχάνημα για τα Αμεα στην παραλία Κάτω Διμηνιού

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στόχος η ασφαλής πρόσβαση όλων στην θάλασσα

Στην παραλία Πευκιά Κάτω Διμηνιού τοποθετήθηκε ειδικό μηχάνημα Seatrac, που επιτρέπει σε συνανθρώπους μας με προβλήματα κινητικότητας να κάνουν αυτόνομα μπάνιο στη θάλασσα. Η τοποθέτησή του χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”.

Το SeaTrac λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος χρησιμοποιείται από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα, ώστε να διευκολύνει την αυτόνομη πρόσβαση τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα της τοποθέτησής του είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες, πάνω στις οποίες κινείται ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα. Ο χρήστης πατώντας ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριο του, μεταφέρεται από την παραλία μέσα στο νερό σε ασφαλές βάθος. Μόλις τελειώσει το μπάνιο του επιβιβάζεται στην καρέκλα και πάλι πατώντας ένα κουμπί επιστρέφει στη στεριά.

Το SeaTrac είναι ενεργειακά αυτόνομο, καθώς τροφοδοτείται από ηλιακό πάνελ, ενώ δεν αποτελεί μόνιμη εγκατάσταση. Τοποθετείται στην παραλία στις αρχές του καλοκαιριού και να απομακρύνεται το φθινόπωρο, ώστε να προστατευτεί από τις φθορές και τις κακές καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Η τοποθέτησή του στην παραλία του Πευκιά Κάτω Διμηνιού αναβαθμίζει την περιοχή και την κάνει φιλική, προσβάσιμη και λειτουργική για όλους τους συνανθρώπους μας, χωρίς διακρίσεις, ενώ αποτελεί οπωσδήποτε πόλο έλξης για όλους τους επισκέπτες που μπορούν να έρχονται για διακοπές και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στα καθαρά νερά του Κορινθιακού.

Πηγή: anagnostis.org/

Προηγούμενο άρθρο

Παίρνετε φάρμακα για υπέρταση και στατίνες: Σας ενδιαφέρει!

Επόμενο άρθρο

Τα ΑΜΕΑ και τα δύσκολα της πανδημίας που δεν πέρασαν

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar