Κατασκευάστηκε το δίκτυο ΑμεΑ στην Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Διαδρομές προσβάσιμες και φιλικές για ΑμεΑ κατασκευάστηκαν στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, ενώ το έργο θα συνεχιστεί και σε διάφορα άλλα σημεία της.

Ολοκληρώθηκε στη Ρόδο το πρώτο τμήμα του έργου με τίτλο: «Δημιουργία δικτύου ΑμεΑ στη Μεσαιωνική πόλη Ρόδου» που αφορούσε στην οδό Ιπποδάμου.

Το έργο που ξεκίνησε τον Νοέμβριο έτους 2022, ολοκληρώθηκε εγκαίρως και πριν την έναρξη της θερινής περιόδου στις αρχές Μαρτίου έτους 2023.

Τη σύμβαση του έργου με τίτλο: «Δημιουργία δικτύου ΑμεΑ στη Μεσαιωνική πόλη Ρόδου», είχε υπογράψει ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης.

Η εκτέλεσή του, περιλάμβανε τη δημιουργία διαδρόμου πλακών τύπου Λάρδου στο μέσο της οδού, διατήρηση πλευρικά αυτής του παραδοσιακού χαλικόστρωτου και κατασκευή τριών (3) φρεατίων (διπλών) μαρμάρινων στα πρότυπα αυτών της ιστορικής Ιπποτών. Με την ολοκλήρωση της οδού, εξυπηρετούνται άτομα ΑμεΑ, καροτσάκια με μωρά, ποδηλάτες, ταξιδιώτες με αποσκευές κτλ.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Ρόδου

Το έργο, που θα συνεχιστεί τον Νοέμβριο έτους 2023, αφορά – σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων – στη δημιουργία και αποκατάσταση δικτύου κίνησης ΑμεΑ με ήπιες σημειακές παρεμβάσεις διαμόρφωσης στις πύλες εισόδου της Μεσαιωνικής πόλης, σε πλατείες όπως η Σύμης, Αργυροκάστρου, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μουσείου, καθώς και σε οδούς όπως η Λάχητος, Απολλωνίων, Πυθαγόρα κ.α.

Το έργο περιλαμβάνει αποξήλωση των υφιστάμενων επιστρώσεων με διαλογή, αποθήκευση και μερική επανάχρηση βοτσάλων, εκσκαφές με μηχανικά μέσα ή με τα χέρια στα σημεία όπου υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης φθορών για τη διαμόρφωση/διευθέτηση των κλίσεων σε σχέση με τις υφισταμένες επιστρώσεις, κατασκευή νέων υποστρωμάτων για τις επιστρώσεις μαρμάρου, πλακών και βοτσάλων, επανατοποθέτηση των όμορων στη νέα επίστρωση από μαρμάρινες πλάκες κ.α.

Το έργο αρχικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού εξακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (650.000€), χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017-2020 (Εθνικοί Πόροι ΠΔΕ).

Η συμβασιοποίησή του πραγματοποιήθηκε με μέση έκπτωση 44,71% και προϋπολογισμό τριακόσιες πενήντα εννέα χιλιάδες τριακόσια πενήντα εννέα ευρώ και πενήντα εννέα λεπτά (359.359,59€).

Πηγή: in.gr

Προηγούμενο άρθρο

Αφυδάτωση: 4 λόγοι που συμβαίνει και δεν σχετίζονται με το νερό

Επόμενο άρθρο

Ο Γιώργος Παγουλάτος αναλαμβάνει Μόνιμος Αντιπρόσωπος στη ΜΕΑ του ΟΟΣΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar