Κομμωτήρια: Λούσιμο, βαφή, χτένισμα με μέτρα προστασίας στη νέα καθημερινότητα

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Με μάσκες και γάντια οι κομμωτές – Συνεχείς απολυμάνσεις για την προστασία της υγείας – Αυτοψία σε κομμωτήρια στο Κολωνάκι και το Παλαιό Φάληρο

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας άνοιξαν σήμερα τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής στην Αθήνα. Η επιχείρηση «ΧΑΜ» (απο τα αρχικά των λέξεων χέρια-αποστάσεις-μάσκες) έχει τεθεί σε εφαρμογή με τους πολίτες και τους εργαζόμενους να τηρούν τους αυστηρούς κανόνες ασφαλείας ώστε να μη βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα.

«Για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τα πράγματα είναι πολύ ασφυκτικά διότι έχουμε πολλά κλεισμένα ραντεβού πελατών, γυναίκες αλλά και άντρες» δηλώνει o hair artist Αλέξανδρος Λιάκος στο κομμωτήριο Gino στο Κολωνάκι.

«Πιέζουν να τους κλείσουμε ραντεβού άμεσα διότι είναι και θέμα ψυχολογίας . Έχουν την ανάγκη να δουν τον εαυτό τους περιποιημένο και όμορφο γιατί ήταν αρκετός ο καιρός που είχαν μείνει κλεισμένοι στο σπίτι. Έρχονται στο κομμωτήριο με χαρούμενη διάθεση. Κυρίως οι γυναίκες μόλις χτενίσουν και δουν βαμμένη τη ρίζα των μαλλιών τους αλλάζει η ψυχολογία τους προς το καλύτερο και αυτό φαίνεται στο πρόσωπό τους»

Ειδικά μέτρα προστασίας υπάρχουν και στο τμήμα περιποίησης νυχιών με πλέξιγκλας ανάμεσα στην αισθητικό και τον/την πελάτη.

IMG_7203
IMG_7215

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες το προσωπικό των κομμωτηρίων φοράει υποχρεωτικά τη μάσκα του και τα γάντια του. Οι θέσεις είναι ανάλογα με τη χωροταξία του καταστήματος, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που μπαίνει στο κομμωτήριο από το πρωί οι οποίοι έχουν κλείσει ραντεβού.

Μόλις σηκωθεί ο πελάτης από την καρέκλα του και φύγει τότε το προσωπικό -όπως βλέπετε στο βίντεο- απολυμαίνει την καρέκλα και το χώρο ώστε να καθίσει ο επόμενος πελάτης.

Για όποιον καθυστερήσει έστω και λίγα λεπτά υπάρχουν καρέκλες έξω από το κομμωτήριο σε απόσταση ασφαλείας ώστε να μπορεί να περιμένει για λίγα λεπτά μέχρι να έρθει η ώρα για το ραντεβού του.

IMG_7170
IMG_7183
IMG_7198
IMG_7176

Ο κ. Γιώργος Ιωαννίδης ο οποίος διατηρεί κομμωτήριο στο Παλαιό Φάληρο μίλησε για τα αυστηρά μέτρα προστασίας που έχει στο κομμωτήριό του αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν γενικότερα με το τζίρο των επιχειρήσεων.

«Θεωρώ ότι δεν ανοίξαμε πάλι τα μαγαζιά μας αλλά ανοίξαμε καινούργια μαγαζιά από την αρχή. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και όλοι πρέπει να φερθούμε υπεύθυνα. Τα τετραγωνικά του μαγαζιού είναι 180 τμ οπότε μπορούσα να εξυπηρετώ δεκαεφτά άτομα την ώρα. Το θέμα είναι ότι είχα δέκα υπαλλήλους και δεν μπορώ αυτά τα άτομα να τα βάλω να δουλέψουν από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ οπότε αναγκαστικά θα δουλεύουν με βάρδιες. Πριν την πανδημία είχα διακόσια ραντεβού πελατών και υπό κανονικές συνθήκες τους εξυπηρετούσα μέσα σε δέκα ημέρες ενώ τώρα υπολογίζουμε να εξυπηρετούμε 22 περίπου πελάτες την ημέρα και πάντα με ραντεβού. Οι επιχειρήσεις με το που ανοίγουμε, οι προσδοκίες είναι μείον 30 τοις εκατό σε τζίρο» λέει ο κ.Γιώργος Ιωαννίδης.

Δήλωση Γιώργου Ιωαννίδη / Ιδιοκτήτης κομμωτηρίου

«Πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής για το καλό όλων μας αλλά και γιατί θα υπάρξουν κυρώσεις και πρόστιμα σε όσους δεν ακολουθούν τους κανόνες» λένε στο protothema.gr πελάτες των κομμωτηρίων.

«Τώρα είναι το πιο επίφοβο σημείο γιατί τόσο καιρό ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας ενώ τώρα που βγήκαμε και πάλι στην κανονικότητα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί γιατί έχουμε οικογένειες που μας έχουν ανάγκη»

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, και στον χώρο που θα καθίσουν οι πελάτισσες για να περιποιηθούν τα νύχια τους υπάρχουν αυστηρά προστατευτικά μέτρα. Επάνω στο πάγκο υπάρχει πετσετούλα μιας χρήσης, εργαλεία αποστειρωμένα από τον ιατρικό κλίβανο και η υπάλληλος φοράει οπωσδήποτε τη μάσκα και τα γάντια της ενώ η πελάτισσα έχει ήδη βάλει το αντισηπτικό της. 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής:

– η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας είναι κατ’ ελάχιστον 2 μέτρα
– είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους εργαζόμενους,
– παραμένει ισχυρή σύσταση χρήσης μάσκας για τους πελάτες,
– απαγορεύεται η παροχή άλλων υπηρεσιών στις επιχειρήσεις αυτές, όπως μασάζ, pilates και personal training.

Πηγή: www.protothema.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Παναθηναϊκός ΑμεΑ: «Μέσω του Ινστιτούτου δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που εντοπίζουμε»

Επόμενο άρθρο

«Νέα κανονικότητα» από σήμερα – Πλένουμε χέρια, κρατάμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar