Κορωνοϊός: Ελπίδες για θεραπεία από ένα φάρμακο που μετρά εκατό χρόνια λήψης

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Μια νέα θεραπευτική δυνατότητα για την αναχαίτιση του SARS-CoV-2 μελετούν οι επιστήμονες σε ένα φάρμακο που μετρά ήδη εκατό χρόνια χρήσης

Στις προσπάθειες αναζήτησης των ερευνητών ενός αποτελεσματικού φαρμακευτικού παράγοντα κατά του κορωνοϊού έρχεται να προστεθεί και μια νεότερη μελέτη που διερευνά την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου που μετρά ήδη έναν αιώνα ζωής.

Σύμφωνα με νεότερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Communications Biology, η σουραμίνη, ένα φάρμακο που ακόμη χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ασθένειας του ύπνου όπως είναι γνωστή η αφρικανική τρυπανοσωμίαση, θα μπορούσε να αναστείλλει τη μόλυνση του ιού SARS-CoV-2, που προκαλεί τη λοίμωξη με κορωνοϊό.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης δρ. Jonathan S. Dordick, καθηγητής του Ινστιτούτου Χημικής και Βιολογικής Μηχανικής του Rensselaer Polytechnic Institute, «τόσο η πρωτεΐνη ACE2 όσο και η θειική ηπαράνη βοηθούν τον κορωνοϊό να μολύνει τα κύτταρα. Η σουραμίνη, επομένως, θεωρείται μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για τη λοίμωξη COVID-19».

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η θειική ηπαράνη και η σουραμίνη δεσμεύονταν με την πρωτεΐνη S της παραλλαγής Οmicron, ενώ και η σουραμίνη ήταν πιο αποτελεσματική έναντι της υποπαραλλαγής Omicron B.1.1.529, σε σύγκριση με τον αρχικό ιό και τις υποπαραλλαγές Δέλτα.

Πηγή: ygeiamou.gr

Προηγούμενο άρθρο

Με νέα mini van οι μετακινήσεις των αθλητών ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Πρόγραμμα κατάρτισης ΑμΕΑ – Οι οριστικοί πίνακες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar