Κορωνοϊός: Τι ξεκαθάρισαν Μαγιορκίνης – Χαρδαλιάς για τη διάδοση του ιού στα σούπερ μάρκετ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στην πρόσφατη έρευνα για τη διάδοση του κορωνοϊού σε σούπερ μάρκετ και δημοτικά σχολεία, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Νίκος Χαρδαλιάς, δίνοντας περισσότερες εξηγήσεις.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι μέσα από την βρετανική έρευνα αυτό που προκύπτει είναι ότι η εφαρμογή track and trace που έκανε ανάλυση στοιχείων για το πού βρέθηκαν οι άνθρωποι τις τελευταίες πέντε μέρες πριν βρεθούν θετικοί στον νέο ιό έδειξε ότι το 20% είχε επισκεφθεί το σούπερ μάρκετ, ένα άλλο 15% δημοτικά σχολεία, ενώ ο οργανισμός Public Health of England ανέφερε επ΄αυτών των δεδομένων ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος κόλλησε εκεί.

1

«Προσεκτικοί πώς διαβάζουμε τις μέλετες για να μη δημιουργούνται πλασματικές εικόνες»

Σε μια δεύτερη ανάλυση που έγινε, όπως πρόσθεσε ο κ. Μαγιορκίνης, έγινε σαφές ότι ενώ ο κόσμος πηγαίνει συχνά σε αυτούς τους χώρους, το πιο συχνό μέρος που έγινε η μετάδοση είναι εντός των νοικοκυριών. «Θα πρέπει να είμαστε πολυ προσεκτικοί πώς διαβάζουμε τις μέλετες για να μη δημιουργούνται πλασματικές εικόνες» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ή απόδειξη μέσα από τις χιλιάδες ιχνηλατήσεις που έχουν γίνει για συρροές ή επιδημιολογικά clusters σε σούπερ μάρκετ ή σχολεία.

«Ο ρόλος των παιδιών στην πανδημία είναι δευτερεύων»

«Η ηλικιακή ομάδα των παιδιών εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στο πλαίσιο της σχετικής επίπτωσης που έχει παρατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας» διευκρίνισε ο καθηγητής και συμπλήρωσε «η εξαιρετικά χαμηλή επίπτωση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καθ’ όλη την έξαρση του δεύτερου κύματος» καταδεικνύει «ότι ο ρόλος των παιδιών στην πανδημία και της έξαρσής της είναι δευτερεύων».

«Με απλά λόγια κυριαρχούν κατά συντριπτική πλειοψηφία οι μολύνσεις προς αυτή την ηλικιακή ομάδα παρά από αυτή την ηλικιακή ομάδα ενώ η πιθανότητα μόλυνσης είναι αρκετά χαμηλότερη από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες» υπογράμμισε ο καθηγητής.

δημοτικο

Πηγή: thetoc.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Έκανε δωρεά «μαμούθ» 174 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 νοσοκομεία

Επόμενο άρθρο

Αυτοψία με Βίντεο σοκ από τη μάχη μέσα στη ΜΕΘ του Ασκληπείου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar