Πολύτιμη συμβολή εθελοντών στα ΑμεΑ και τον προσβάσιμο τουρισμό στον Δήμο Κατερίνης

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στο Δήμο Κατερίνης και αυτό το καλοκαίρι, δίνεται μεγάλη έμφαση στην υποστήριξη της πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία στις παραλίες της περιοχής, με την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών.

Η εθελοντική ομάδα του Δήμου Κατερίνης για τα SEATRAC δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2021 για την υποστήριξη της αδιάκοπης χρήσης των εγκαταστάσεων Seatrac που διαθέτει ο δήμος για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ στις ακτές του. Στην πρώτη πρόσκληση, πολίτες της περιοχής έσπευσαν να ενημερωθούν λαμβάνοντας μέρος στην υποστήριξη της αδιάκοπης χρήσης των Seatrac από τα ΑμεΑ.

Μάλιστα, οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν από τον Δήμο Κατερίνης είχαν ως αποτέλεσμα την χρυσή διάκρισή του στον διαγωνισμό TOURISM AWARDS 2022  και στην κατηγορία ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, τον Μάϊο του 2022.

Και αυτό το καλοκαίρι υποστηρίζοντας την αδιάκοπη πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες της Κατερίνης, ο Δήμος προσκαλεί πολίτες άνω των 18, να  στην εθελοντική δράση του εποπτεύοντας στον ελεύθερο χρόνο σας εθελοντικά την ομαλή λειτουργία τους. «Η ομάδα των εθελοντών μας έχει ανάγκη και από άλλα μέλη, ενεργούς πολίτες που θα ενισχύσουν την προσπάθεια του Δήμου Κατερίνης», τονίζει εμφατικά.

Οι εθελοντές συμβάλλουν:

  • Στην ενημέρωση του κοινού και των επισκεπτών ΑμεΑ
  • Στην εποπτεία καλής λειτουργίας των Seatrac
  • Στην ταχύτατη αποκατάσταση των βλαβών από τους αρμόδιους τεχνικούς.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο της Αντιδημαρχίας Τουρισμού:

e-mail: gtourismou.katerini@gmail.com
τηλ. : 2351772448 / 6938885883 / 6948457779
Δ/νση: 25ης Μαρτίου & Ι. Δραγούμη (γωνία) – Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (1ος όροφος)

Ο δήμος  διαθέτει στις ακτές του πέντε (5) Seatrac, από τον Κορινό έως την Ολυμπιακή Ακτή. Στα σημεία που είναι τοποθετημένα τα Seatrac υπάρχουν συμπληρωματικές παροχές για την ολοκληρωμένη εμπειρία στην παραλία! Κάποιες από τις παροχές είναι:  parking, διάδρομος, τουαλέτα, αποδυτήριο, σκίαση, ντους.

Τα SEATRAC, ηλεκτροκίνητα αμαξίδια πάνω σε ράγες,  είναι μία εξαιρετική λύση για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία και ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα. Αποτελούν ένα κίνητρο για τα άτομα με αναπηρία να επισκεφτούν παραλίες, να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν. Κυρίως όμως, είναι βοηθητικά εργαλεία για τις οικογένειες και τους φροντιστές των ΑμεΑ, ώστε να απολαύσουν πιο εύκολα την θάλασσα μαζί με τους αγαπημένους τους!

Πηγή: kede.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Βόλος: Νεαρός επιτέθηκε σε ΑμεΑ για να τον ληστέψει

Επόμενο άρθρο

Με το βλέμμα σε νέες παραλλαγές και νέα εμβόλια

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar