Στις 6 πιο προβάσιμες πόλεις για ΑμεΑ της Ευρώπης η Κομοτηνή

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στις έξι φιναλίστ ευρωπαϊκές πόλεις του δεύτερου γύρου του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού για την προσβασιμότητα για τα ΑμεΑ, αναδείχθηκε η Κομοτηνή!

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Κίμων Λεχούδης. Το ενδιαφέρον και η …αγωνία, μεταφέρεται για τις 2 Δεκεμβρίου, όπου περιμένουμε την τελική τριάδα και υπάρχουν σοβαρές ελπίδες να είναι σε κάποια θέση η Κομοτηνή, η οποία είναι στην κορυφή των πιο προσβάσιμων πόλεων στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως επί θητείας Δημάρχου Τάσου Βαβατσικλή, κατασκευάστηκαν πάνω από 600 ράμπες για ΑμεΑ στα πεζοδρόμια και δρόμους της πόλης, τις οποίες χρησιμοποιούν και οι γονείς με τα καρότσια για τα παιδιά τους.

Η αναγνώριση της Κομοτηνής ανάμεσα στις 6 πιο προσβάσιμες πόλεις της Ευρώπης, αλλά και μια ακόμα πιο υψηλή θέση, θα ακουμπήσει και θα επιφέρει θετικό αντίκτυπο σε αρκετές πτυχές και δράσεις, κυρίως στην προσέλκυση γεγονότων,(εκδηλώσεις-συνέδρια), που αφορούν ΑμεΑ.
Επίσης και στο κομμάτι του Τουρισμού, αναμένεται να επιδράσει θετικά, καθώς ένας από τους στόχους είναι η Κομοτηνή να καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός για ΑμεΑ. Δεδομένου πως τα τελευταία χρόνια λειτουργεί και ο αυτόνομος τρόπος πρόσβασης στη θάλασσα-sea trac η Ελληνική πατέντα του Πανεπιστημίου Πατρών που κατέκτησε τον κόσμο- στην τοποθεσία «Ιουλία» στο Φανάρι και φέτος θα λειτουργήσει και ένα δεύτερο σε κάποια από τις παραλίες της Μαρώνειας.

Αυτό σημαίνει πως και τα δωμάτια και τα ξενοδοχεία στις παραλιακές περιοχές του νομού, θα πρέπει να κάνουν τις κατάλληλες προσαρμογές, ως προς την πρόσβαση στο χώρο και τα βοηθητικά που πρέπει να υπάρχουν στο χώρο του μπάνιου και της τουαλέτας για ΑμεΑ.

Πηγή: ert.gr

Προηγούμενο άρθρο

ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός δεν είναι δικαιολογία, πρέπει να κινείστε

Επόμενο άρθρο

Ξεκίνησαν οι αεροδιακομιδές: Με C-130 μεταφέρονται στην Αθήνα τρεις σοβαρά ασθενείς με κορωνοϊό από την Βόρεια Ελλάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar