Από βδομάδα τα μπάνια των ΑμεΑ, που «έφαγαν πόρτα» την Κυριακή στις παραλίες του δήμου Ναυπλιέων

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Βιαστικές θεωρεί  ο δήμος Ναυπλιέων τις καταγγελίες των ΑμεΑ, για την πρόσβαση στη θάλασσα στις παραλίες Καραθώνα, Τολό, Δρέπανο και Κονδύλι, προχωρώντας σε διευκρινήσεις, σχετικά με τη λειτουργία των ειδικών ραμπών για ΑμεΑ στις τέσσερις παραλίες.

Νωρίτερα, ομάδα των ΑΜΕΑ Πελοποννήσου, που επιχείρησαν το πρωί της Κυριακής να κάνουν μπάνιο είχαν καταγγείλει το δήμο, στην περιοχή του οποίου ανήκουν οι τέσσερις παραλίες, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι τα μηχανήματα «Sea Access» παρέμεναν κλειδωμένα στο χώρο των αποδυτηρίων Α.με.Α., ενώ ήταν κλειδωμένες και οι τουαλέτες Α.με.Α., επισημαίνοντας παράλληλα ότι και μερικοί από τους φορητούς διαδρόμους δεν έφταναν καν μέχρι τη θάλασσα, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν ήδη θαφτεί με άμμο. 

Ο δήμος Ναυπλιέων με δελτίο Τύπου που έχει θέμα: «Διευκρίνιση σχετικά με τη λειτουργία των ειδικών ραμπών για ΑμεΑ στις τέσσερις παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων», επισημαίνει:

«Οι τοποθετήσεις των ειδικών ραμπών και του συστήματος Sea Access ολοκληρώθηκαν στις τέσσερις παραλίες και θα δοθούν για χρήση την ερχόμενη εβδομάδα, εφόσον πρώτα ελεγχθούν, πάρουν την απαιτούμενη άδεια και παραληφθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα συστήματα βρίσκονται κλειδωμένα για λόγους ασφαλείας ώστε να προστατευθούν από τυχόν βανδαλισμούς.
Την εβδομάδα που μας έρχεται θα γίνει ο έλεγχος από τις αρμόδιες επιτροπές και θα παραληφθεί το έργο, όπως γίνεται πάντα για να δοθεί προς χρήση στους πολίτες.

Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την μη λειτουργία των ειδικών ραμπών για ΑμεΑ στις τέσσερις παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων, θεωρούμε πως ήταν λίγο βιαστικές, καθ´ ότι στις ανακοινώσεις περιγράφονταν οι εργασίες εγκατάστασης σε κάθε παραλία.

Κατανοούμε την ανυπομονησία της χρήσης των νέων υποδομών εξυπηρέτησης όμως οι διαδικασίες πρέπει να τηρούνται».
 

Εικόνα

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός – ΕΑΔ: Τσουχτερά πρόστιμα και λουκέτα για τα μέτρα

Επόμενο άρθρο

Ημέρα του πατέρα: Πώς προέκυψε – Πότε καθιερώθηκε

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar